Tokyo Disneyland Tickets: Waar Koop Je Ze?

Een bezoek aan Tokyo Disneyland is voor velen een droom die uitkomt. Dit magische themapark, gelegen in het hart van Japan, biedt een onvergetelijke ervaring met zijn beroemde attracties en entertainment. Het kopen van tickets is de eerste stap op weg naar dit avontuur, maar het kan soms verwarrend zijn door de verschillende opties en prijzen.

Tokyo Disneyland-tickets kunnen online of bij het park zelf gekocht worden. Er zijn vaak speciale aanbiedingen en pakketten beschikbaar, wat betekent dat ik altijd mijn ogen open houd voor de beste deals. Het is belangrijk om te weten dat weekend- en vakantieprijzen hoger kunnen liggen dan doordeweekse dagen, dus het plannen van mijn bezoek tijdens minder drukke periodes kan me niet alleen geld besparen maar ook wachttijden verkorten.

Als ik eenmaal heb beslist om naar Tokyo Disneyland te gaan, moet ik rekening houden met peak seasons waarin het park extra druk is – denk hierbij aan schoolvakanties en nationale feestdagen. Door mijn tickets vooraf te kopen vermijd ik lange rijen bij de ticketbalies en zorg ik ervoor dat mijn dag soepel verloopt. Met deze tips ben ik goed op weg om maximaal te genieten van alles wat Tokyo Disneyland te bieden heeft!

Wat te weten voordat je Tokyo Disneyland-tickets koopt

Voordat je jouw avontuur naar Tokyo Disneyland plant, is het essentieel om goed voorbereid te zijn. Tickets kopen voor dit magische park is niet altijd even rechttoe rechtaan als het lijkt. Hier zijn een aantal belangrijke zaken waar je op moet letten.

Eerst en vooral check de prijzen en ticketsoorten. Tokyo Disneyland biedt verschillende soorten tickets aan:

 • 1 Dag Pas
 • 2 Dagen Pas
 • 3 Dagen Magic Pas
 • 4 Dagen Magic Pas

Elk van deze passen heeft andere opties en beperkingen, dus kies verstandig op basis van hoe lang je in het park wilt zijn.

Daarnaast is het slim om de kaartjes vooraf online te kopen. Dit bespaart niet alleen tijd maar garandeert ook dat je toegang hebt op drukke dagen wanneer tickets ter plekke uitverkocht kunnen zijn. Houd er rekening mee dat weekenden en Japanse feestdagen extreem druk kunnen zijn.

Bovendien kan ik niet genoeg benadrukken hoe belangrijk het is om de kalender van het park te bekijken voordat je gaat. Tokyo Disneyland heeft regelmatig speciale evenementen of shows die misschien net plaatsvinden tijdens jouw bezoek.

Laten we ook niet vergeten over FastPasses: hoewel ze extra kosten met zich meebrengen, kunnen ze een enorme tijdsbesparing betekenen bij populaire attracties. En sinds kort biedt Tokyo Disney Resort ook een digitale versie aan via de Disney-app, wat nog makkelijker is!

Tot slot check altijd de weerberichten voor Tokio aangezien dit invloed kan hebben op jouw ervaring in het park. Bij slecht weer kunnen sommige attracties gesloten worden of shows geannuleerd worden.

Verschillende soorten tickets beschikbaar bij Tokyo Disneyland

Tokyo Disneyland biedt een variatie aan tickets, zodat bezoekers kunnen kiezen wat het beste past bij hun plannen. Hieronder vind je een overzicht van de verschillende ticketopties die beschikbaar zijn:

 • 1-Dag Paspoort: Dit is het standaardticket waarmee je één dag toegang krijgt tot óf Tokyo Disneyland óf Tokyo DisneySea.
 • 2-Dag Paspoort: Met dit ticket kun je twee dagen genieten van de parken, waarbij je op de eerste dag één park kiest en op de tweede dag het andere bezoekt.
 • 3-Dag Magic Paspoort: Deze optie geeft toegang tot beide parken voor drie dagen, waarbij meer flexibiliteit wordt geboden in hoe je jouw bezoek plant.
 • 4-Dag Magic Paspoort: Voor wie echt alles wil meemaken, biedt dit paspoort vier dagen vol magie met toegang tot beide parken.

Elk type ticket heeft ook de mogelijkheid om te upgraden naar een “Fastpass” of “Royal Pass”, waarmee je sneller toegang hebt tot populaire attracties. Het is belangrijk om te weten dat prijzen variëren afhankelijk van seizoen en leeftijdsgroep.

Let op dat tijdens piektijden, zoals schoolvakanties en feestdagen, tickets snel uitverkocht kunnen raken. Het is dus slim om ruim van tevoren te boeken. Tickets online aanschaffen kan vaak wachttijden verminderen bij de ingangen.

Voor speciale evenementen of seizoensgebonden festiviteiten worden er soms unieke tickets verkocht die extra’s bieden zoals speciale zitplaatsen bij parades of shows. Hou daarom altijd de officiële website in de gaten voor het laatste nieuws.

In 2020 was er bijvoorbeeld een tijdelijke sluiting als gevolg van gezondheidsmaatregelen wereldwijd, waardoor Tokyo Disneyland nieuwe reserveringssystemen introduceerde om capaciteitsbeheer en sociale distantie te garanderen. Dit had invloed op ticketprijzen en beschikbaarheid.

Hier is een eenvoudige tabel met standaard ticketprijzen zonder extra’s (deze kunnen veranderd zijn sinds mijn laatste update):

Tickettype Volwassene Kind (4-11) Senior (65+)
1-Dag Paspoort ¥7,400 ¥4,800 ¥6,700
2-Dag Paspoort ¥13,200 ¥8,600 ¥11,800
3-Dag Magic Paspoort ¥17,800 ¥11,500 ¥15,900
4-Dag Magic Paspoort ¥22,400 ¥14,400 ¥20,000

Mijn advies? Bekijk goed welke ticketoptie past bij jouw reisplannig en budget voordat je iets boekt! En vergeet niet: vroegtijdig plannen kan veel gedoe besparen.

De juiste tickets kiezen op basis van je behoeften en interesses

Een bezoek aan Tokyo Disneyland is een magische ervaring. Toch is het belangrijk goed na te denken over welk type ticket het beste past bij jouw wensen. Er zijn verschillende soorten tickets beschikbaar, variërend van een ééndaagse pas tot meerdere dagen of zelfs een jaarpas voor de echte Disney-fans.

 • Eéndaagse pas: Ideaal als je tijd beperkt is en je toch een dagje Disneyland wilt meepikken.
 • Meerdaagse pas: Perfect voor wie alle attracties wil beleven zonder haast.
 • Jaarpas: Aanbevolen voor diegenen die meerdere keren per jaar naar Tokyo Disneyland willen gaan.

Elke ticketsoort heeft zijn eigen voordelen en prijspunten, dus bedenk wat voor jou prioriteit heeft. Wil je alle shows zien, ga dan voor een meerdaagse pas zodat je niets hoeft te missen. Ben je vooral geïnteresseerd in de attracties? Dan kan zelfs een ééndaagse pas voldoende zijn mits goede planning.

Voor gezinnen kan het handig zijn om te kijken naar familietickets of speciale kortingen voor kinderen. Let ook op seizoenstickets; sommige tijden van het jaar biedt Tokyo Disneyland speciale tarieven, zoals tijdens schoolvakanties of feestdagen.

Mijn persoonlijke ervaring leert dat flexibiliteit ook belangrijk is. Soms biedt Tokyo Disneyland last-minute deals of midweek kortingen die aanzienlijk kunnen schelen in de kosten. Het loont dus om de officiële website regelmatig in de gaten te houden en flexibel te zijn met je reisdata.

Denk ten slotte aan parkhoppers als je beide parken wilt bezoeken: Tokyo Disneyland en DisneySea. Deze optie stelt je in staat om tussen beide parken te wisselen gedurende de dag(en) van je bezoek – ideaal voor maximale beleving!

Kortom, doe goed onderzoek naar welk tickettype bij jouw plan past om verzekerd te zijn van een onvergetelijke trip naar Tokyo Disneyland!

Tips om geld te besparen bij het kopen van Tokyo Disneyland-tickets

Een bezoek aan Tokyo Disneyland is een droom voor velen, maar de tickets kunnen behoorlijk aan de prijs zijn. Gelukkig zijn er manieren om toch wat yens in je zak te houden.

 • Koop kaartjes vooraf online: Vaak zijn er online kortingen op tickets die niet beschikbaar zijn aan de poort. Websites zoals Klook of Voyagin bieden soms promoties of pakketdeals.
 • Gebruik een Japan Rail Pass: Als je ook van plan bent om door Japan te reizen, kan een JR Pass onverwacht voordeel opleveren. Soms krijg je korting op entreebewijzen als onderdeel van treinpakketten.
 • Ga buiten het hoogseizoen: Tijdens piekperiodes zijn de prijzen hoger en is het park drukker. Plan je bezoek tijdens minder populaire tijden voor lagere tarieven en een aangenamere ervaring.
Periode Prijsindicatie
Hoogseizoen Hoog
Buiten seizoen Lager
 • Houd sociale media in de gaten: Tokyo Disneyland heeft vaak speciale aanbiedingen via hun socialemediakanalen. Zorg dat je ze volgt zodat je geen deals mist.
 • Overweeg meerdaagse passen: Als je meerdere dagen gaat, kan een meerdaagse pas goedkoper uitvallen dan losse dagtickets.

Door slim te plannen kun je jouw magische avontuur naar Tokyo Disneyland nog betoverender maken door wat extra geld over te houden!

Het plannen van je dag bij Tokyo Disneyland

Een bezoek aan Tokyo Disneyland vereist een goede planning, zeker als je alles uit je dag wilt halen. Om te beginnen is het verstandig om vooraf online tickets te kopen. Dit bespaart niet alleen tijd bij de ingang, maar geeft ook inzicht in de drukte op basis van beschikbaarheid.

 • Online aankoop van tickets
  • Vermijdt lange wachtrijen bij de kassa
  • Mogelijk inzicht in de verwachte drukte

Bij aankomst is het handig om meteen een parkplattegrond en showtijdschema mee te nemen. Zo kun je jouw route door het park plannen rond de parades en shows die je niet wilt missen.

 • Parkplattegrond en showtijdschema
  • Bepaal jouw route langs attracties
  • Plan rond parades en shows

Maak gebruik van de FastPass service die toegang biedt tot een snellere rij bij populaire attracties. Het is slim deze vroeg op de dag te regelen omdat ze snel ‘uitverkocht’ kunnen raken, vooral bij attracties zoals Space Mountain of Splash Mountain.

 • FastPass service voor populaire attracties:
  Attractie FastPass beschikbaarheid
  Space Mountain Snel uitverkocht
  Splash Mountain Snel uitverkocht

Vergeet ook niet tussendoor even rust te nemen en te genieten van alle thema snacks en maaltijden die het park te bieden heeft. Eten kan ook strategisch gepland worden; tijdens reguliere eettijden zijn restaurants vaak drukker.

 • Geniet van thema snacks en maaltijden
 • Plan maaltijden buiten spitsuren om wachttijd te verminderen

Tot slot houd rekening met variabel weer; neem indien nodig regenkleding mee of plan indoor activiteiten als het weer omslaat. Met deze tips benut je jouw tijd optimaal in Tokyo Disneyland!

Conclusie

Het plannen van een bezoek aan Tokyo Disneyland vereist wat voorbereiding, vooral als het gaat om tickets. Ik heb gemerkt dat de aanschaf van toegangskaarten goed gepland moet worden om teleurstellingen te voorkomen en maximaal te kunnen genieten.

 • Tickets zijn zowel online als ter plekke verkrijgbaar maar mijn advies is om ze vooraf online aan te schaffen.
 • Er zijn verschillende soorten tickets, met variërende prijzen afhankelijk van de leeftijd en het type pas dat je kiest.

Door vroegtijdig te boeken kan ik vaak profiteren van kortingen en ben ik verzekerd van toegang op drukke dagen. Het is cruciaal om de kalender van het park in de gaten te houden voor speciale evenementen die invloed kunnen hebben op de drukte.

De magie van Tokyo Disneyland is onmiskenbaar en met een goede planning kan ik elke seconde optimaal benutten. Dit wordt een ervaring om nooit meer te vergeten! Vergeet niet, tijdens piekperiodes kunnen tickets snel uitverkopen, dus aarzel niet lang met het maken van je keuze.

Tot slot raad ik iedereen aan om ook rekening te houden met extra kosten zoals eten, souvenirs en mogelijk FastPass opties. Door alles op een rijtje te zetten weet ik precies waar ik financieel aan toe ben en kom ik niet voor verrassingen te staan.

Klaar voor het avontuur? Met deze informatie in hand sta je al sterk in je schoenen voor een droombezoek aan Tokyo Disneyland!

More Reading

Post navigation